Πειραιάς, 04 Οκτωβρίου 2024

 

Συναντήσεις εργασίας, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (Δ.Α.Λ.), που απαρτιζόταν από τον κ. Ιωάννη Γιαννάκο, Διοικητή της Αρχής και την κα Αικατερίνη Ευαγγελινού Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οργάνωσης, από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2024, με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης του λιμένα Ηρακλείου και τοπικούς φορείς.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Μηνά Παπαδάκη και στελέχη της εταιρείας, αποτέλεσε η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων ως προς τα νέα δεδομένα και τις υποχρεώσεις που φέρει η εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης αναφορικά με τη χρήση κι εκμετάλλευση χώρων και περιουσιακών στοιχείων του λιμένα Ηρακλείου, με έναρξη ισχύος την 18/09/2024.

Ο Διοικητής της Δ.Α.Λ, κ. Ιωάννης Γιαννάκος, δήλωσε ότι η τακτική επικοινωνία με τις Διοικήσεις των λιμένων αποτελεί προτεραιότητα για την Αρχή, καθότι είναι αναγκαία για την προσαρμογή των ιδιωτικοποιημένων λιμένων στις απαιτήσεις των Συμβάσεων Παραχώρησης καθώς και την ευρύτερη κανονιστική τους συμμόρφωση, στοιχεία που αποτελούν τη βάση για την υγιή λειτουργία και ανάπτυξη των εταιρειών αλλά και θεμέλια ενίσχυσης του ελληνικού λιμενικού συστήματος. Επιπλέον επεσήμανε ότι βασικός πυλώνας στη λειτουργία των λιμένων, ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος, πρέπει να είναι η επικοινωνία και συνεργασία τους με τους φορείς της πόλης, πράγμα που συμβάλει στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην ευημερία των  περιοχών, κοινοτήτων και κλάδων της οικονομίας που εξυπηρετούνται από τους λιμένες.

Ο κ. Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Η. Α.Ε., ευχαρίστησε τη Δ.Α.Λ. για την άριστη συνεργασία και επισήμανε ότι η Ο.Λ.Η. Α.Ε. καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας που ορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης.

Επιπλέον, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με το Λιμενάρχη Ηρακλείου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Τσομπάνη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινό και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Γεώργιο Πιτσούλη επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι τρέχουσες εξελίξεις στο νέο διοικητικό και νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του λιμένα Ηρακλείου, καθώς και η ανάγκη για την εδραίωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους χρήστες και τα ενδιαφερόμενα μέρη του Λιμένα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για αγαστή συνεργασία, για θέματα που αφορούν στον λιμένα και στην πόλη κι άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δ.Α.Λ., και δημιουργήθηκε ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας που θα συμβάλει σε αυτό το σκοπό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_printΕκτύπωση: