Πειραιάς 14 Οκτωβρίου 2024

 

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της Δημόσιας Αρχής Λιμένων σε εγκαταστάσεις της Ο.Λ.Π. Α.Ε. προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του επενδυτικού προγράμματος καθώς και τη λειτουργία του επιβατικού λιμένα, του λιμένα κρουαζιέρας και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Από πλευράς Δ.Α.Λ. συμμετείχαν ο Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων κος Ιωάννης Γιαννάκος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οργάνωσης κα Αικατερίνη Ευαγγελινού, ο Προϊστάμενος Τμήματος Εποπτείας Ιστορικών Τεκμηρίων και Αρχείων
των Ελληνικών Λιμένων κος Δημήτριος Καλπάκης και η Προϊστάμενη Τμήματος Ναυαγίων κα Κωνσταντινιά Τσιγαρίδα.

Η επίσκεψη εντάσσεται σε μια σειρά επισκέψεων και συναντήσεων εργασίας στο πλαίσιο άντλησης πληροφοριών που απαιτούνται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δ.Α.Λ.

Ο Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων κος Ιωάννης Γιαννάκος δήλωσε:

«Ο λιμένας Πειραιά είναι ο σημαντικότερος λιμένας του εθνικού λιμενικού συστήματος, δια του οποίου εξυπηρετούνται πολύ μεγάλες ροές επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων ενώ παράλληλα συντελούνται σημαντικά έργα, τα μεγαλύτερα από τα οποία προβλέπονται ως Υποχρεωτικές Επενδύσεις στη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η Δ.Α.Λ., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, εργάζεται για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος εντός του νέου λιμενικού οικοσυστήματος των ιδιωτικοποιημένων λιμένων και προσβλέπει στην αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση της Ο.Λ.Π. Α.Ε.» .

 

 

 

 

image_printΕκτύπωση: